Darmowa dostawa od 120,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepis na batoniki proteinowe z malinami i nutą wanilii

2025-04-07
Przepis na batoniki proteinowe z malinami i nutą wanilii

Masz ochotę na coś słodkiego, zdrowego i łatwego do zrobienia? Ten aksamitny, malinowo-orzechowy batonik to idealny sposób na przekąskę lub deser. Pysznie smakuje i dostarcza solidnej porcji białka oraz całej gamy prozdrowotnych składników. Bez pieczenia, gotowy w mniej niż godzinę – wystarczy wymieszać, schłodzić i delektować się jego smakiem!

Składniki:

  • ½ szklanki gładkiego masła orzechowego
  • ¼ szklanki dżemu malinowego
  • 1 porcja Wegańskiego kolagenu o smaku waniliowo-cynamonowym
  • ¼ szklanki napoju migdałowego bez cukru
  • 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
  • 1 łyżka jagód goji
  • 1 łyżka kakao
  • 2-3 kostki ciemnej czekolady

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce (oprócz czekolady), aż uzyskasz gładką, kremową konsystencję. Przełóż masę do kwadratowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wygładź powierzchnię szpatułką. Wstaw do zamrażarki na 30 minut, aż masa stężeje.
  2. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  3. Wyjmij masę z foremki i pokrój na batoniki. Polej roztopioną czekoladą i ponownie włóż do zamrażarki na około 30 minut. Gotowe batoniki przechowuj w lodówce.

Z jednego przepisu wychodzi 6 batoników (porcji).

1 porcja = 146 kcal, 12 g węglowodanów, 7,7 g białka, 9 g tłuszczu.

Pokaż więcej wpisów z Kwiecień 2025

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 58 opinii

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel