Przepis na dip z orzechów nerkowca
2025-05-12

Ten kremowy dip z orzechów nerkowca to idealny dodatek do warzyw, nachosów czy pieczywa. Roślinna alternatywa dla klasycznych sosów zachwyca delikatnym smakiem i prostotą przygotowania – gotowy w kilka minut!
Składniki:
- Sok z połowy cytryny
- ¼ filiżanki drożdży spożywczych
- ½ ząbek czosnku
- ½ łyżeczki wędzonej papryki
- Odrobina musztardy
- Szczypta soli
Przygotowanie:
- Namaczaj orzechy nerkowca w wodzie przez co najmniej 6-8 godzin lub przez całą noc.
- Odcedź orzechy i przełóż je do mocnego blendera. Dodaj pozostałe składniki oraz tyle wody, aby całość łatwo się miksowała.
- Blenduj przez 2-3 minuty, aż dip stanie się gładki i kremowy. Jeśli potrzeba, dodaj więcej wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
- I gotowe! Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2025
Polecane

SUSTAIN (EAA i BCAA) Jagodowy - wegańskie aminokwasy + naturalne elektrolity (280 g/20 porcji)
114,95 zł brutto1149.50 pkt.