Darmowa dostawa od 120,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepis na dip z orzechów nerkowca

2025-05-12
Przepis na dip z orzechów nerkowca

Ten kremowy dip z orzechów nerkowca to idealny dodatek do warzyw, nachosów czy pieczywa. Roślinna alternatywa dla klasycznych sosów zachwyca delikatnym smakiem i prostotą przygotowania – gotowy w kilka minut!

Składniki:

  • Sok z połowy cytryny
  • ¼ filiżanki drożdży spożywczych
  • ½ ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • Odrobina musztardy
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Namaczaj orzechy nerkowca w wodzie przez co najmniej 6-8 godzin lub przez całą noc.
  2. Odcedź orzechy i przełóż je do mocnego blendera. Dodaj pozostałe składniki oraz tyle wody, aby całość łatwo się miksowała.
  3. Blenduj przez 2-3 minuty, aż dip stanie się gładki i kremowy. Jeśli potrzeba, dodaj więcej wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
  4. I gotowe! Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Pokaż więcej wpisów z Maj 2025

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 68 opinii

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel