Darmowa dostawa od 120,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepis na piernikowe kostki daktylowe

2025-10-22
Przepis na piernikowe kostki daktylowe

Szukasz przekąski, która smakuje jak świąteczny piernik, ale przygotujesz ją w kilka minut i bez pieczenia? Te piernikowe kostki daktylowe to idealna, energetyczna przekąska na mały głód, przed treningiem lub do kawy. Są miękkie, aromatyczne, przyjemnie korzenne i pełne wartościowych składników – a do tego zrobisz je w blenderze. Wystarczy  pokroić w kostkę, schłodzić w lodówce i gotowe. Prosto, pysznie, roślinnie.

Składniki (na 6 kostek):

Opcjonalnie: 1–2 łyżeczki wody do połączenia masy

Przygotowanie:

  1. Do malaksera wrzuć nerkowce, pekany, białko roślinne, imbir i cynamon. Zmiksuj na drobną, piaskową mieszankę.

  2. Dodaj daktyle oraz masło migdałowe. Wlej 2 łyżeczki wody i miksuj dalej, aż masa zacznie się łączyć i delikatnie kleić. Jeśli potrzeba, dodaj odrobinę więcej wody, tak by dało się uformować zwartą całość.

  3. Przełóż masę na płaską powierzchnię i uformuj rękami spory, równy blok. Ostrym nożem pokrój na kwadraty/kostki.

  4. Przełóż do pojemnika i włóż na kilka godzin do lodówki.

1 porcja = 201 kcal; 24 g węglowodanów; 5 g białka; 11 g tłuszczu.

Pokaż więcej wpisów z Październik 2025

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 86 opinii

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel